Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi er en blid men dyb afspændingsbehandling der retter sig mod bindevævet og centralnervesystemet.

Jeg har gode erfaringer med at behandle:

  • Hovedpine og migræne
  • Piskesmæld
  • Smerter i nakke, ryg og bækken.
  • Stress, uro og anspændthed.
  • Spændinger i bughulen, fordøjelsen.
  • Arvæv.
  • Motorisk uro, sanseforstyrrelser.
  • Indlæringsproblemer.
  • Kolik og spændinger efter fødsel
  • Øreproblemer
  • Afspænding af mor og barn efter fødsel

    Behandlingen foregår med meget let berøring. Ofte kommer man i en dyb afspændt tilstand. Her er godt at være når man vil slippe spændinger.

    Centralnervesystemet omgives af en væske – spinalvæsken. Denne væske har en rytme som forplantes i kroppen. Spændinger i kroppen kan påvirke væskens strømning. Ved at frigøre og afbalancere bindevævet i bækkenet, rygsøjlen og kraniet styrkes gennemstrømningen og kroppen afspændes.

    Kroppens spændinger kan være forårsaget af traumer af forskellig slags. Fysiske eller følelsesmæssige oplevelser der lagres i kroppen. Ved nærvær og dialog med kroppen kan spændingerne frigives og gode erkendelser opnåes. Denne proces kalder vi Somato emotional release ( SER)

    Jeg giver kraniosakralterapi til børn og voksne, mor – barn efter fødsel, behandling i varmt vand på SANO. Derudover laver jeg sammen med gode kollegaer retreats med intensiv Kraniosakralterapi.

    Hvad er kranio​sakral​terapi?

    Kraniosakralterapi er en lægeudviklet behandlingsform udviklet af Dr. John Upledger i USA.

    Han opdagede ved en operation at hinderne omkring centralnervesystemet var i bevægelse. Denne bevægelse skyldes at væsken omkring centralnervesystemet – spinalvæsken – dannes (i ventrikler i hjernen) og absorberes (i venerne). Dette giver en lille rytmisk bevægelse af bindevævet, membraner og hinder som rummer nervesystemet. Bevægelsen forplanter sig ud i hele kroppen. Rytmen kan mærkes ved let berøring. Man kan kalde det kroppens 3. rytmiske system hvor pulsen og åndedrættet er de to andre.

    Dr.Upledger klarlagde denne rytme til at være 6-12 cyklus/min.

    Denne rytme er guiden kraniosakralbehandlingen. Som  kraniosakralterapeut er kvaliteten af rytmen en vigtig information fra kroppen i forhold til hvor der skal behandles, hvor der er brug for opmærksomhed og hvor der evt. er et traume. Samt til at evaluere om der er bedre balance/flow ved afslutning af behandlingen.

    Behandlingen foregår primært på korsben (sacrum), rygsøjle og karanie der rummer det centrale nervesystem. Heraf navnet kraniosakralterapi. Men også i bughulen omkring organer. Jeg har også meget gode erfaringer med at behandle problemer i arme, knæ og fødder. Frigørelsen af det kranio-sakralesystem genopretter skævheder (dysfunktion) i rygsøjlen og på kraniet. Hvilket forløser spændinger, træthed og smerter også videre ud i arme og ben f.eks. ved ischias.

    Bindevævet kan inddeles i 3 kategorier.

    – Bindevævet omkring muskler, sener og led.

    – Bindevævet omkring organern.

    – Bindevævet omkring hjernen og nervesystemet.

    Med kraniosakralterapi har vi mulighed for at arbejde i alle lag.

    Det kraniosakralesystem er et vigtigt system, da det er i forbindelse med alle vore andre kropslige systemer. F.eks. hormonsystemet, organer, fordøjelsen, kredsløbet mv.

    Nervesystemet korresponderer ikke kun med vores fysiologi ,men rummer også vore følelser, fornemmelser og oplevelser. Her samler

    kraniosakralterapien det fysiske og det følelsesmæssige.  SER – Somato Emotial Release er en afspænding af krop og følelser.

    Ved traumer der ikke bearbejdes kapsles oplevelsen ind i bindevævet. Det kan være fysiske traumer: stød, fald ,slag, operationer der ofte er forbundet med følelser. Eller følelsesmæssige oplevelse i livet.

    Ved nærvært med hele mennesket kan oplevelser bearbejdes og frigives. Her er dialog med eller uden ord. Man kan sige, at terapeuten støtter klienten i at være i dialog med sin egen krop/sig selv. Kroppen og kraniosakralrytmen er guiden i forløbet. Ved bearbejdningen gives plads til ny energi, nye muligheder og ofte et nyt syn på hændelsen. Der er ikke tale om behandling der erstatter psykolog, psykiater eller psykoterapi.
    ”At lytte og være i dialog” er vigtige begreber i kraniosakralterapi. Ikke kun at lytte med ørene, men at lytte med hænderne. Lytte til kroppen, give opmærksomhed og et nærvær opstår, derefter kommer dialogen. Dialogen mellem terapeut og klient og klienten i dialog med sin krop.

    Behandlingen er meget rolig.

    Vi indeholder alle selvhelbredende kræfter, det er stærke kræfter. Ved at afspænde nervesystemet kan de selvhelbredende kræfter få plads.